2015 Gr-1 Çanakkale Zaferi Koşusu


Serhantay - Kırdeniz 
2 Ağustos Pazar günü İstanbul Veliefendi hipodromunda 3 yaşlı safkan Arap tayları Gr-1 Çanakkale Zaferi koşusunda start alacaklar. 3 yaşlı taylar için en ciddi prestijli mücadele  konumunda olan klasik koşuya 13 tay katılacak. Geçmiş yıllarda kazanan safkanlara baktığımız tamamı yarış sahalarımıza koşu performansı ve devamında aygırlık performansı olarak damga vurmuş efsane safkanların kazandığı  koşu ilk kez 1994 yılında koşulmaya başlanan Gr-1 Çanakkale Zaferi Koşusunda İbocan (Bilegan - Oyuncu 11) jokeyi Sadettin Boyraz ile unutulmaz efsane Yavuzhan önünde kazanma başarısı gösterdi..Koşuda en çok kazanan jokey Halis Karataş 8 5 kez) Eniyi derece ise  2006 galibi  Zigana 1,45.80  oldu.

  Bu koşuyu  yavrusu en fazla kazanan aygırlar Özgün  3 tayı ile ( Odin, Odinhan,Ayabakan) ve  Caş 3 tay ( Kafkaslı , Zigana , Babamevlüt) ile olurken Albatur 2 tayı ile (Caş, Saruhanağa) Demirkır 2 tay ( Demirkazık , Karayağız) oldular. Bu koşuda kendisi ve tayı kazann aygırlar ise 3 tayı koşuyu kazanan Caş  ve 1 tayı koşuyu kazanan Saruhanağa (Cangıl) oldular.Koşu tarihine damga vuran, en başarılı aygır ise Caş ve Saruhanağa gibi iki kazanan tay vermesinin yanında aygır babası vasfı ile bu koşuyu kazanan Kafkaslı, Zigana, Babamevlüt (Caş), Karaüzüm ( Halid), Cangıl ( Saruhanağa safkanlarda da adı geçen Albatur oldu.


 2015 Çanakkale zaferi Koşusunda Gr-2 Kazım Karabekir koşusu galibi Serhantay ve Gr-2 Karacabey  Tarım İşletmeleri Koşusu ikincisi  Serhantay , A-3 Karacabey Koşusu galibi , Gr2 Kazım Karabekir Koşusu ikincisi Kırdeniz favori koltuğunda olan taylar. Bu iki koşuda plaseleri bulunan Ruhat, ve Gr-3 kazım Karabekir Koşusu üçüncüsü Gözyaşı Gecesi  ön plana çıkan safkanlar konumunda.

Yorumlar