2015 Gr-3 H.Basri Karabucak Galibi & Hot Chocolate



 Adana Yeşiloba Hipodromunda 3 ve yukarı yaşlı yedi  İngiliz safkanı'nın  katılımıyla  1900 metre mesafede kum pistte koşulan Gr-3 H.Basri Karabucak Koşusunu zafer jokey Halis Karataş ile start alana Hot Chocolate kazandı. Koşunun her bölümünde kolay ve rakiplerine hakim giden safkan son 400 direği ile birlikte orta kulvardan bulduğu yolda kolay tempoda gruba hakim olup rahat , kontrollü ve emin fulelerle koşuyu kazanırken Prince of krakov ikinci, Es Es Runner üçüncü , Oğlum Berat ise dördüncü oldu. Centaur ve Fairson sonrası kumun son şampiyonu  Hot Chocolate , 19. startında 10 birincilik, 5 ikincilik, 4 üçüncülük elde etti.

 
2014 Haziran ayında Adana kum pistinde maiden galibiyetiyle yarış yaşamına başlayan safkan, ikinci yarışında Bursa kum pistinde KV-6 Conk Bayırı koşusunda yarım boy ile ikinci kaldıktan sonra şartlı galibiyeti ve nihayet 5. startında Kv-6 Truva koşusunda ilk listed galibiyetine imza atmıştı. Bu birincilik sonrası Ankara kumuna adım atan Hot Chocolate , A-2 Seymenler ikinciliği sonrası kış sezonunu geçirmek üzere geçtiği Adana'da  A-2, A-3 ve Gr-3 statüsündeki koşularda 6 kez start alan, kazanıra girmesine karşın tabelada gezinen Hot Chocolate, iki kısa vade galibiyeti elde etmeyi başardı.İstikrarlı yarışlarıyla dikkate çekmesine karşın bir türlü bir üst basamağa geçemeyen safkan, 2015 yaz sezonuna Gr-1 Ankara Kalesinde düzlük üzerinde kapanmasına , tampon yemesine rağmen  Amerikalı ve Galactica ile potoya girip ve üçüncü kalırken kum pistte hükümdarlık ilanı verme zamanı geldiğinin ilk işaretini vermişti. 

15 gün sonra Gr-1 Yıldırım Beyazıd birinciliği ile ilk Grup galibiyetini alan Hot Chocolate, Gr-3 Ertuğrul Gazi,A-3 Seymenler ve son olarak Gr-3 H.Basri Karabucak galibiyetleriyle  kum pistin yeni kralı olduğunu tescilledi. 

Yorumlar