Beşiktaş & David Ospina




Spor Toto Süper Ligimizde 13. haftayı geride bıraktık. Sezonun ilk haftasıyla birlikte gösterişli hücum varyasyonlarıyla  bol cilalı tepkilerle alkışlanan Beşiktaş ile Van Persie - Vitor Pereira kaosu merkezli kısır futboluyla yoğun  eleştirilere maruz kalan Fenerbahçe zirvede diğer rakiplerini azda olsa geride bıraktılar. 

 Fenerbahçe tüm olumsuz eleştirilere ve kısır futboluna rağmen kazanma becerisini her maç  özgüven katkısı ile geliştirerek yoluna çok daha net adımlarla devam ediyor. Beşiktaş için ise son haftalarda işler biraz karışmaya meyilli görünüyor. Uefa Avrupa Liginde son haftaya lider girilmesine rağmen kupadan elenme olasılığının bulunması, ve ligde son hafta alınan mağlubiyetin ardından lig yarışında da zorlu fikstürde acabaların oluşması zirveyi karmaşıklaştırıyor.

 Beşiktaş kalesinde 3. sezonunu geçiren Tolga Zengin bu sezona geride kalan iki sezona göre daha iyi bir giriş yapmasına rağmen bol fırtınalı  şampiyonluk denizinde sefere çıkan Beşiktaş için güvenli bir kaleci olmadığını ve olamayacağını son Akhisar Belediye karşılaşmasında gösterdi . Devre arasında Şenol Güneş'in Miloseviç ve Pedro Franco konusundaki tutumu da ele alındığında stoper ve  kaleci pozisyonlarına tartışma götürmeyecek kalibrede takviye yapmaları elzem görünüyor. Kaleci pozisyonu için Samet Aybaba döneminde çok istenmesine rağmen transfer edilemeyen Kolombiya milli takım kalecisi David Ospina  net çözüm olamaya muktedir bir kaleci.Arsenalde ikinci sezonunu geçiren  Ospina, bilinen klas ve milli takım performansına rağmen Arsene Wenger'in Petr Chech tercihi ile Arsenal'de ikinci kaleci konumunda. Kolombiyalı eldiven  Premier League, Bundesliga , La Liga ve Serie A gibi önde gelen liglerde üst seviye takımların kalesini koruyacak kalibrede bir kaleci olarak iki sezonluk  kendini ispat dönemini  ve  Arsenal ile olan ilişkisinin sonlanma sürecine girmesinin emaresidir. Fransa liginde parladığı Olympique Nice günlerinde yapılamayan transfer Beşiktaş adına en ihtiyaç duyulan bu dönemde yapılabilirse sezonun sonu çok daha  iyi bitmeye aday. 

David Ospina 


Yorumlar