Diego Simeone & Very İmportant Maneger


 Diego Simeone   La Liga, Serie A ve Arjantin Milli takım ekseninde 90'lı yıllarında  başlayıp 2000'lİ yıllara uzAnan parlak futbolculuk performansı sonrası 23 Aralık 2011 günü Atletico Madrid'in başına geçtiğinde Atletico'nun son şampiyon kadrosunun dinamosu ve efsanesi olmasının yanında Arjantin liginde Estudiantes ve  River Plate ile iki şampiyonluk yaşamış teknik adam apoletleriyle Vicente Calderon'da  sahaya çıktı.

   Atletico ile  Uefa Avrupa ligi , Süper Kupa, Copa Del Rey ve en önemlisi 18 yıl aradan sonra kazanılan  La Liga Şampiyonluğu ve CL finalinde  hakemin son düdüğü çalmasına saniyeler kala  yenilen gol sonrası Avrupa'nın en büyük kupasını kaldırma fırsatını kaçıran Diego Simone, gelecek vadeden teknik adam kimliğiyle giriş yaptığı İber yarımadasında Top class teknik adamlar  konumuna yükseldi.Diego Simeone bu başarıyı yakalarken ikinci lig'e düşen ve geri dönen , ekonomik olarak  La Liga'nın başrol aktörleri Real Madrid, Barcelona gibi takımların dışında Villareal, Valencia , Sevilla gibi CL bileti kovalayan takımların dahi ardında kalan,  ekonomik gerekçelerle düzenli olarak yıldızlarını elden çıkartan bir kulüp yapısında her sezon yeni isimleri vitrine çıkartarak,  bu isimlerle  sportif başarı kazanması ile  Dünya futbolunun en iyi teknik adamları arasında saygın, tartışmasız ve sarsılmaz bir yer elde etti. 

 Diego Sieone , Atletico  birlikteliğinde 5. sezon geçilirken  geride  227 karşılaşmada 144 galibiyet 46 beraberlik ve 37 mağlubiyet sonrası % 63.43'lük başarı yüzdesi yakalanırken, bu süreçte La Liga'da mücadele eden  27 takımda 93 teknik adam  eskitti. Aynı süreçte Real Madrid 3. Barcelona ise 4 farklı teknik adam ile çalıştı. 

Yorumlar