2016 G-1 Erkek Tay Deneme Koşusu

Gray Storm ( Luxor - Setryn / Strike The Gold )
 15 Mayıs Pazar günü İstanbul Veliefendi hipodromunda 3 yaşlı Erkek İngiliz taylarının önemli klasiklerinden olan G-1 erkek Tay Denemem Koşusu  16 safkan'ın katılımıyla koşulacak. 


Wolf Prince ( High Chaparral - Bartrobel / Dilium)
 Koşuda 2 yaşlı döneminde G-1 Çaldıran ve G-2 Sakarya koşusunu kazanırken  ve bu yıl ise tek startında A-3 Malayian Racing koşusunda tay Denemede birlikte start alacağı bir çok rakibini geçme başarısı gösteren Gray Strom büyük favori olarak koşuya giriyor. geçen yıl 2 yaşlılarda İlkaan ve Radyocu mücadeleleri ile başlayan , devamında Ildırbeyi'nin hegamanyasına giren 2 yaşlı kuşağını ilk 3 yarışında Ankara'dan izleyici olarak bakan Gray Storm, Enternasyonal yarış festivali dahilinde koşulan G-3 Trakya koşusunda Orvar arkası ikinciliği ile müdahil olmuştu. Ankara pistinde Kraliçe Elizabeth Koşusuna favori giren safkan koşudan 3. olarak ayrılırken sezonun kapanışında Çaldıran ve Sakarya ile 2 yaşlıların Şampiyonu olduğunu gösterdi. Gray Storm , yaklaşık 6 aylık aranın ardından A-3 Malayian Racing Koşusunda kolay kazanırken  Erkek Tay Deneme içinde olumlu sinyaller verdi.Gray Storm jokeyi Ahmet çelik idaresinde  Duty Free ve My Başkan ile 2 kez Erkek Tay Deneme galibi veren Luxor'un bu koşuyu kazanan 3. tayı olmaya çok yakın. 

Kreacher (Dehere - Acces Dancing / Bıg Shuffle )

Serseri ( Bushranger Aurora Liıghjts / Fanmtastic Lıghts )

 Koşuda efsane aygır Hıgh Chaparral'ın  Gazi  Şampiyonu Bartrobel'den olan tayı Wolf Prince , jokey halis Karataş idaresinde  koşuda plase şansı olan isimlerin başında geliyor. 5 yarışlık kariyerinde sıkıştırılmadan kolay tempoda kazandığı kısa vade galibiyetleri ile dikkati çeken safkan , bu koşuyla birlikte devler arenasında teste çıkacak. safkanın  güçlü pedigrisi ile şansı yüksek.

 G-1 Karayel koşusu galibi ve Ergin Talay koşusu ikincisi Serseri  , geçen sezon Grup koşularda plaseden düşmeyen İlkaan, son startında Ankara pistinde gösterişli galibiyeti ile adan sonrası formunu yukarı taşıyan ve eküri avantajıyla Kreacher koşuda şanslı olan isimler.

Yorumlar