Spor Toto Süper Lig Zirve Ateşi




 Spor Toto Süper Lig'de 16. haftayı geride bıraktık. Lgimizde yabancı oyuncu sınırlamasınn kalkması ile sınırlı sayıdaki yerli oyuncu havuunun ligin büyük apoletli takımları arasınmda  paylaşılması ve kontenjandaki yabancı desteği ile yaşanan kopma bu sezon ilk 11'de yabancı kısıtlaması olmaması ve ligin geneline yayılan  oyuncu portfoyu  ligin 1. ile 6. arasında 3 puan barajına dizilmiş takımlar oluşmasına olanak verdi. Puan farkı makasının  daralması ligin daha mücaedeleci ve deplasmanları çetin bir hal almasına olanak sağladı .




 Sezona hızlı ve gösterişli giriş yapan Galatasaray'ın  sendelemem sürecinde  esmeye başlayan Fatih Terim  rüzgarı, Göztepe ve Kayserispor'un  doğru kurgulanmış ve iyi yönetilen kadrolarıyla yaptığı çıkış, Başakşehir'in istikrarlı yol alışına  Beşiktaş'ın CL maratonu odaklı ve istikrarsız lig performansı eklenince  ligde olması gereken kopmalar olmadı. fnerbahçe ve 7. sıarda zirveye 5 puan geriden bakan Trabzonspor'unda toparlanması ile ikinci devre çok daha çetin , kıyasıya rekabetin tavan yapacağı kırıcı ve heyecan dozu yüksek bir sezon yaşayacağız. 



 2008-09 sezonunda bu tabloya benzer bir ilk devre sonu yaşamıştık. Sivasspor  37 puan ile ilk yarıyı önde tamamlrken 6. sıradaki Beşiktaş ile 6 puanlık fark aralığına Trabzonspor 35, Galatasaray ve Ankaraspor ve  Fenerbahçe 33 puan ile sıralanmıştı.Ligin ikinci yarısında bir ara liderliği yakalayan Beşiktaş ligin 30. haftasında   a evinde Fenerbahçe mağlubiyeti ile Sivasspor'a koltuğu devretmiş lakin 31. hafta ebvinde İ.B:b karşıısnda nağşıbiyet yaşayan Sivasspor ise koltuğu tekrrar Beşiktaş'a kaptırmıştı. Beşiktas 71 puan ile şampiyon olmuştu.

Yorumlar