Wagner Love & Beşiktaş & Süper Lig Zirve Ateşi


Spor Toto Süper Ligin ikinci devresinde 2 hafta geride kalırken zirve altılısından Fenerbahçe ve Trabzonspor bu hafta berabere kalarak ilk 2 haftanın puan kaybeden takımları olduklar. Başakşehir ,  Arda Turan, Riyad Bajic transferleri ile kadro derinliğine yatırım yaparken, kalite anlamında da seviye atladı. Bursa deplasmanı ve Kardemir .Karabükspor ile iç sahada oynadıkları iki maçta da şampiyon gibi oynayıp  farklı kazanana Abdullah Avcı'nın talebeleri için fikstürün ilk iki maçında rakip hanesinde  Fenerbahçe ve Trabzonspor  yazıyor. Başakşehir için kritik iki hafta iki rakibini yarış dışına savurma hemde diğer takipçilerine psikolojik üstünlük kurma açısından önemli. 


Fatih Terim rüzgarıyla yelkenlerini şişiren ve sürpriz başkanlık şeçimi sonrası silkelenen Galatasaray  zorlu Kayserispor deplasmanında  en önemli gol silahı Bafetimbi Gomis'in yokluğunda kazanarak döndü. Bu sezon deplasman maçlarında zorlanan ve kısır performans sergileyen  takım için kayıpsız geçilen deplasman  önemli. Sezon başında Osmanlıspor'dan alınan N'Diaye'nin satışı ekonomik olarak rahatlatan bir hamle olmasına rağmen  alternatif oyuncu sıkıntısı yaşayan Galatasaray için önemli bir kayıp. Sezon devamında Fatih Terim'in kadro içinde alternatif yaratma çabaları ile birlikte N'Diaye'nin mevkisi için bulacağı çözümü izleyeceğiz. 


Ligin en gösterişli  ve heyecan dozu yüksek oyunu  sergileyene lakin skor tabelasını değiştirme konusunda kısır kalan Beşiktaş Quaresma  ağırlık Babel alternatifli kanat oyunda Negredo ve Cenk Tosun'dan istediği skor katkısı alamazken skora katkı vermesi beklenen Oğuzhan , Talisca  gibi oyuncularında ilk yarıda beklentilerin altında kalması ile zirveden 6 puan geride kalmıştı. İkinci devrenin ilk haftasında Talisca'nın skor katkısı ile kazanana Beşiktaş ceza sahasında çerçeveyi bulacak adam için Alanyaspor'dan geçen sezonun gol Kralı apoletlerine sahip Wagner Love ve MLS'den Kanadalı  Cyle Larin  transferleri ile çözüm arıyor. Alvaro Negredo Son 4 maçta ilk 11 başlamasına  karşın skor katkısı yapamazken pozisyona girme konusunda yetersiz kaldı. Larin daha çok alternatif oyuncu olarak konumlandırılacak,Wagner  Love takımın gol soruna çözüm olması beklenen anahtar olarak görülüyor. Futbol kariyerinde CSKA Mosova ve  Monaco formaları ile Uefa orgazisyonların da 79 maç 41 gol  ,genelde ise  468 karşılaşmada 242 gol 79 assitlik performans sergileyen Brezilyalı striker Spor Toto Süper Lig performansı ile Beşiktaş'ın ilacı olmaya muktedir görünüyor.



Sivasspor'un flash Robinho transferi  ve  İlk yarıının hücüm özürlü takımı Konyaspor'un Adis Jahovic ve Samuel Eto'o transferleri ise orta sıraların dengesini değiştirecek öneme sahip. Ara transfer de Yatabare takviyesi sonrası ligin en etkili iki gol ayağını da kadrosuna katarak kalan 15 haftada  ligin üst sıralarına ve Ziraat Türkiye Kupasına aday olduğunu ortaya koydu. Benim kişisel düşüncem şampiyonluk mücadelesi Başakşehir , Galatasaray ve Beşiktaş üçgeninde geçeği yönünde. .Zirrat Kupası için ise zorlu Şampiyonluk mücadelesinin yıpratacağı ortamda asıl hedef  lig olacağı için  Galatasaray ve Beşiktaş ikilisine göre Kupayı asıl hedef yapacaklarına olan inancım  ile Konyaspor'un önce Galatasaray'ı eleyip kupayı kazanma yolunda  ilerleyeceği yönünde.

Yorumlar