2018 Gr-1 Dişi Tay Deneme


Türk yarışçılığının Derbisi Gazi Koşusu yolunda en önemli referans niteleğinde olan Erkek ve Dişi Tay Deneme koşuları Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromunda koşulacak. 1600 metre mesafe üzerinden çim pistte koşulacak  olan  Gr-1 Dişi Tay Deneme koşusunda, 12 safkan kayıtlı.

Miss Planet Kraliçe  II. Elizabeth Koşusunda ...

Koşu öncesi geçmiş performanslar baz alındığında jokey Gökhan Kocakaya ile start alacak olan  Miss Planet ( Native Khan - White Lily)  Gr-1 karayel, Gr-2 II. Kraliçe Elizabeth , Gr-2 15 Temmz Şehitleri Koşusu galibiyetleri ve Gr-1 Çaldıran ikinciliği sonrası performans olarak koşuda ciddi favori olmayı hakediyor. Aracı ekürisi adına koşan Miss Planet  yarış performnası kadar Gr-3 I. İnönü, Gr-3  Tali Çalbatur ikincisi olan  annesi White Lilly ( Shining Wolf- White Lilly  / Enhance )  ile de dikkat çekmekte. White Lilly baba hattında efsane kısrak Keep Shınıng gibi  hara hayatında George Thomas ,Shining Star, Lady Wolf , Luxor,Barbarino, Moon Light gibi şampiyon ve sınıf koşu performansı olan  şampiyonlar ve Stage Door East gibi klas safkanlar veren bir kısrak veren bir isim bulunması , anne hattında bulunan White Lilly ise  Enhance yavrusu olması hasebiyle  Gazi Bora Khan , Lee Valley, Gifted Sister  gibi önemli safkanlarla yakın akraba . 

Valencia , Derya Beşikçi Koşusunda  ....

Peri Lina , Nadas Koşusunda  ...

Dişi Tay Deneme koşusu bu sezon  pistleirmizde koşu performnası ile damga vuran Ateşin Kızı , Princess Zahra, Lady Wolf, Strong Hope gibi kısrakların ve Setryn gibi Gazi Şampiyonu veren bir kısrağın yavrularının start alacak olması ile dikkati çekmekte. Bu sezon iki kez  start alan ve son nadas ikinciliği ile yarış kondüsyonunu bulduğunu gösteren Miss Planet beklentilerin altında performans sergilediği takdirde üstün formu ile dikkat çeken Valencia ( Mendip - Lunarat/ Royal Abjar) , sıkıştırılmadan hazırlanan ve güçlü pedigrisi ile dikkat çeken Persistance, Nadas Galibi  Peri Lina, Şeker Hanım ve Frey Ateş koşuda şanslı olacak isimler. 




Yorumlar