2018 Gr-1 Erkek Tay Deneme Koşusu

Türk yarışçılığının Derbisi Gazi Koşusu yolunda en önemli referans niteleğinde olan Erkek ve Dişi Tay Deneme koşuları Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromunda koşulacak. 
Rhythm of Dıvıne A-3  koşuda Katma Değer önünde  potoya  uzanırken .

 1600 metre mesafe üzerinden çim pistte koşulacak  olan  Gr-1 Erkek Tay Deneme koşusunda,  kayıtlı 14 safkan içinde  geçen sezon süpriz ama oldukça gösterişli bir  şekilde  Gr-1 Çaldıran Koşusunda birinciliğe uzanan ,  2018 sezonuna ise iki gösterişli A-3 birinciliği ile başlangıç yapan Rhythm of Divine  rakiplerinin bir adım önüne çıkan safkan olacak. Son yılların yükeselen değeri Mustafa Çiçek ile bütünleşen safkan Son Gazi Şampiyonu Piano Sonata sonrası  Torok'un  vitrindeki en gözde tayı. Sadlers Wells hattının efsane şampiyonlarından Singspiel'in ülkemizdeki temsilcisi olan Torok sakatlık sebebiyle kısa yarış yaşamında doyasıya estiremediği rüzgarı ilk ve ikinci jenerasyon taylarının Grup koşulardaki performansı ile gösterirken Rhythm of  Divine güçlü pedigrisi  ve ortaya koyduğu yarış krakteri ile favori olmayı hakediyor. Çaldıran galibi, yarış içi aksilik yaşamadığı takdirde potoya en yakın isim olacaktır. 
Bodyguard Hero ( Lonhro - Your Flame ın Me - Boundary)

İki yaşlı döneminde  çokça Grup koşularda üstelik ikiliden fazlaca düşmeyerek mücaedel eden  Civanım , ardı ardına birinciliklerini son olarak A-3 Mevlanan ve  Orhan Meker galibiyeti taçlandırarak beklentileri yükselten Run and Wın, gösterişli Tendirek zaferi sonrası A-3 üçüncülüğü ile formunu devam ettiren Dıstant Shınıng ,  pedigrisinde Double Trouble gibi D.T.D tabelası bulunan bir yavrusu olan Alize temsilcisi olan Katma Değer son A-3 kosuda Ryhtım of Dıvıne ardında ikinci kalırken potansiyeli hakkında ışık saçarken bu koşuda plase isimler arasında yer almayı hakediyor. Koşuda Plase hanesinde şanslı olmasını beklediğim son isim ise Avusturalya'nın şampiyon aygırı ve aygır babası olarak Darley harasında bulunan  Lonhro'nun (Denman, Piero,)gibi aygır olan temsilcileri ve  (Kementarı, Benfica, Bounding ) gibi Gr-1 performansları  ile öne çıkan yavruları bulunan  nadie bir aygırın  ülkemizdeki tek temsilcisi olan Bodyguard Hero. Kahraman ekürisinin bu tayı  Amerika'da  Gr-2 perfromansı bulunan annesi Your Flame in Me sebebiyle şampiyon kumaşı bulunan safkan için beklentileir yüksek. Bodyguard Hero  birbirinden gösterişli 3 birinciliği ve son Ergin Talay Koşusu performansı ile potansiyeli , gücü ve klasını ortaya koydu. Bu koşudad a dikkatle izlenmesi gereken bir safkan.



Yorumlar