2018 Gr-1 Gıda, Tarım ve Hayvacılık Bakanlığı Koşusu Galibi Altıncı His



   26 Mayıs Cumartesi günü Ankara 75. yıl Hipodromunda 2400 metre çim pistte gerçekleştirilen,  Gr-1 Gıda. Tarım ve Hayvancılık  Bakanlığı Kupas koşususunda kazanna jokey Gökhan Kocakaya ile start alanan Altıncı His ( Özgünhan - Serengül / Sergen ) oldu. 

    605. 000 TL ikramiyeli Gr-1 koşuda  Gözyaşı Gecesi ( Özgünhan -Hankızı / Sezginbey ) ikinci , Semend ( Halid - Betülüm / Tamerinoğlu ) üçüncü , Denizim ( Altaha - İlke Hanım / Yelhan ) dördüncü oldu. 

  Koşu startka birlikte liderliği alan Satanhan'ın temposunda Saadın Gücü, Denizim ve Göz yaşı gecesinin takibi ile seyrederkene Altıncı His ise orta grupta yer buldu. Son düzlüğü Satanhan önde dönerken hemen dışından ataklarını arttıran Denizim bu dafkanı ilk yakalayana isim oldu. Son 200 geçilirken Denizim , Satanhan'a hakim olurken orta kulvardan Saadın Gücü ve içindnen Taliphan ve bu iki isimin dışından Altıncı His kendini gösterdi. Son 200 ile birlikte çokl net bir şekilde rakipleirne hakim olan ve güçlü fulelerle potaya süzülen Aktıncı His ilk Gr-1 galibiyetini elde etti. Altıncı His bu sezon Gr-3 İstanbul Vali Koşusu galibiyeti ve son Gr-1 T.B.M.M koşusu  üçüncülüğünde potada üçüncü kaldığı yarışta sezonun devamı adına ışık vermişti. Altıncı His'in  ardından atağaa kalkan  Gözyaşı Gecesi ve Semend  ise potaya yakın Denizim'e hakim olarak  ikinci ve üçücü oldular.

Koşunun videosu 

Yorumlar