Gr-1 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Koşusu 2018

Semend 


Altıncı His 

Saadın Gücü 

4 ve yukarı yaşlı Arap Atlarına mahsus Gr-1 Gıda , Tarım ve Hayvancılık  Bakanlığı Koşusu 2400 metre mesafede çim pist üzerinde Ankara 758. yıl hipodromunda 12 safkan Arap atı'nın katılımı ile bugün koşulacak.1990 yılından bu yanan koşulan Arap atçılığının klasiklerinden olan önemli koşuda  tarihe damga vuran 3 büyük şampiyon isim mevcut:. 2013-2017 arası 5 sezon üst üste birinciliğe uzanırken ,  bu  koşuyu en fazla kazanan isim olan  Karaüzüm ( Halid - Biriçimsu / Batyskaf ) , 2006-2010 arası 4 sezonluk seri ile kazanan Kafkaslı ( Caş- Malike 18 / Serhanbey ) ve 1995- 1997 arası üçleme yapan Yavuzhan ( H.Zaman 54/75 - K.Irak 26 / Alnasip )  efsane safkanlar oldu.. Jokey Selim Kaya toplamda 8 kez  koşuyu kazanarak en çok kazanan isim olurken 2006-2011 arası 5 yıl ark arkaya bu koşuyu kazanan jokey oldu.


Sezonu Gr-1 Cumhuriyet Koşusu ikinciliği iel kapatan ve yeni sezona 6 ay aranın ardından Gr-1 T.B.M.M koşusunda başarısız giriş yapan Semend bilinen güç , kalite ve mesafeye olan uyumu ile ilk şans verilene saflan konumunda. Kış sezonunu İzmir de geçiren Saadın Gücü , bilinen güç ve performansı ve mesafeye olan yatkınlığı ile koşuya ağırşlığını koymaya çalışacaktır.koşuda şanslı gördüğüm üçüncü isim Altıncı His,        taylığından bu yana Grup koşularda tabela içinde sıkça yer bulması bu sezon son Gr-1 koşuda güçlü ataklarla dış kulvardan gelen ve potoda 3.lükte kalmasına rağmen dikkati çeken bir isim ve oldukça şanslı.

   12 Koşuluk kariyerinde 7 kez kazanırken ,  Gr-1 Hatay , Gr-1 Çanakkale Zaferi ve Gr-1 T.B.M.M  olmak üzere 3 kez Gr-1 koşu kazananan Taliphan ilk kez  1600 üzerinde start alacak olmasına rağmen uyumlu jokey Uğur Polat  kalitesini ortaya koyacak.Taliphan babab hattında Cas ve Anne hattında Odinhan üzeridnen Özgün soyu taşımasıyla kıymöetli bir pedigri mesafede başarılı olması süpriz olmaz  lakin annesi Kutbike pistlerimize Cabire, Sarraf , Uluer, Elmas Bike gibi orta mesafede başarılı safkanlar  verene  Malibu Girl kızı. ve Taliphan üzerinde de baskın olduğu aşikar. Üst limiti 2000 olduğu tam bir miler olduğuna inandığım ve bugune dek bu  şekilde de koşulan Taliphan benim için koşuda en merakla izleyecğim saflan olacak.Taliphan gibi tam bir miler olduğuna inandığım bazen kalitesiyle orta - uzun mesafelerde de sonuç alan  Denizim, .ters mesafeye rağmen  kariyerinde Gr-1 Hatay , Gr-1  Haralar ve Gr-1 Cumhuriyet galibiyetleri bulunan bir şampiyon olarak şanslı olacaktır. Bilinen  çim pist performansı ile Atmaca Beyi, ve Gözyaşı Gecesi koşuda şanslı olacak diğer safkanlar.


Yorumlar