Gazi Koşusu 2018


Vancouver

Peri Lina 

Mister Görkem & Rhythm Divine 


Türk Yarışçılığınınen önemli Derbisi  92, Gazi Koşusu 1 Temmz pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromunda 2400 metre mesafede çim pistte 21 safkan 3 yaşlı İngiliz atının katılımı ile koşulacak. 

Derbi öncesi Gr-2 Sait Akson Koşusu birinciliği ile dikkat çeken Mister Görkem jokey Uğur Polat idaresinde öne çıkan isim konumunda. 4 yaşlı olarak pistleirmizde start almaya devam eden Grup koşu performanıs ile dikkati çeken Ulan Bator ile anne kardeşi olan Mister Görkem, baba hattında Sadlers Well's şampiyon ve şampiyon aygır babası kimliği olana bir aygırın ( Galileo , Monteju, High Cahapparral, Yeats ,Opera House Barathae)  üşlemizdeki temsilcileirnden Poverscourt'tan olan bir isim. Poverscourt ise anne kardeşi Kind'in aynı zamanda  efsane Frankel'in annesi olması ile ayrıca dikkat çeken biri isim. Mister Görkem yıpranmadan geldiği Gazi Koşusunda mevcut perfromansı, çok daha üst düzey yarışlara imza atma potansiyeli ve formda jokeyi ile koşuda benim favorim. 

2017 yılı Gr-1 Çaldıran Koşusu  zaferi ile parlayan ve verdiği ara sonrası pistlere parlak dönüş yapan Rhythm Divine İstanbul çim pistinde E.T.D ve Sait Akson ikinciliklerinde Hep Beraber ve Mister Görkem arkasında ikinci kalırken benim için hayal kırıklığı yaratmasıan rağmen  rağmen jokey  Halis karataş tercihi ve ilgisi ile Mister Görkem için ilk rakip olarak düşünülmelidir.

Mister Görkem , Rhythm Divine ikilisini oldukça önde görmekle birlikte koşuda kahraman ekürisi adına koşacak olan isimlerden  Gr-1  Kısrak Koşuus Galibi, Gr-1 D.T.D  ikincisi Peri Lina  ve Vancouver plase hanesinde iddalı gördüğüm saflkanlar. özellikle Vancouver, Ankrara çim pistinde iki startında da tabelayı tamamlarken dikkatimi çekti. Ülkemiz pistleirnde Okowango ile ses getiren King  Mambo'nun  Dubai Destination ile birlikte en önemli temsilcisi olan Henry the Naviagator'un en başaralı temsilcisi George Vancuver'ın tayı   olan Vancouver'ın annesi de ilginç bir pedigriye sahip. Kilfarasy, Galileo kızı olmasının yanında  annesi Swet Justuice ile de dikkat çekiyor. Sweet Justuice ülkemizde Kavranhan, Başpilot, Airman, Princess Sera gibi yavruları ile tanınan Bachelor Party ile anne kardeşi bir kısrak. Vancouver tüm bu bilgileirn ışığında özellikle takipe edilmesi gerek bir safkan .




TJK Gazi Koşusu için hazırlanan Detaylı Bilgilerle Bezeli  İndeks sayfası için Tıklayın. 

Yorumlar