Beşiktaş için Lig Bitti

 

  Özellikle Göztepe, Sivas ve Trabzonspor karşılaşmalarında  ortaya koyduğu oyunun karşılığı puanları alamayan Beşiktaş zirveden uzak kalmıştı. Beşiktaş için yeni sezona hazırlık aşamasının yanında bir umut matematiksel olasılıklara sığınarak  Şampiyonluk hesaplarını gizliden gizliye yapıyordu. Antalyaspor karşısında izlediğimiz takım ara öncesine göre performans olarak çok geri gitmiş durumda. 90 dakika boyunca defans hattında sık sık adam kaçıran ve pozisyon hatası yapan savunma hattı, verimsiz, topu geveleyen ama üretkenlikten uzak ora alana ve Antalya defansı arasında yok hükmündeki hücum hattı ile Beşiktaş, hiç bir hayale müsaade edecek görüntüde değil. 
Antalyaspor hücum hattında yer alan Sinan Gümüş , Podolski Amilton üçlüsü performans , beceri, etkinlik  ve klas olarak Beşiktaş forması giyen emsalleri Boyd, Diaby , Güven üçlüsünden fersah fersah öndeydi. Antalyaspor  mağlubiyetinde  savunma hattının gafletinin kurban olan kaleci Ersin  ise fazlaca sırıtmadı. Bu tarz geçiş dönemlerinde şans verilen Güven , Cenk  gibi isimlerden daha iyi göründü.



  Kiralık sözleşmesi ile yeni sezon için takımda kalması yönünde haberler yapılan Elneny, yan pas  dışında yok. Maç içinde şut için uygun pozisyonlar geldiğinde bile kaleye şut çekme denemesi yok. Mısırlı oyunu açma , oyun hazırlama adına destek verme gibi taraklarda bezi yok. Bir dönem Marsilya'dan transfer edilen  ve zaman zaman eleştirilen Eduard Cisse  üç Elneny eder. Beşiktaş yeni sezon zirve yarışında olacak ise Elneny olmamalı. Spor yorumculuğu döneminde defansif orta saha için bu tarz adamdan yetiştirmek de bir zorluk olmadığını beyan eden Sergen Hocamızdan Onun yerine Necip yada genç bir oyuncu kullanarak söylemlerini eyleme dökmesini bekliyoruz.Hücüm hattında şans bulan Gücen , Boyd ve Diaby'nin maç geneli ne yaptığını anlamakta zorlandık.  Antalyaspor karşısında   bildiğimiz görüntüsünden uzak olmasına karşın Atiba ,aklı selim oyunu ile  Ruiz , mücadelesi ile Gökhan Gönül ve sonradan oyuna dahil olana Lens kötü ve yetersiz Beşiktaş oyununda farklı görünen isimlerdi. 

  Beşiktaş için gençlik aşısı gibi söylemler medyada sıkça dile geliyor. Sol bek mevkisi için Rıdvan adına olumlu kampanyalar mevcut lakin  bu performans ile Rıdvan, Beşiktaş sol kanadı olacak kalibrede değil ve olacağına dairde görüntüsü yok. N'skala yada farklı bir isim olur ama takviye arayışı yapılırken Rıdvan için sezon sonuna kadar kendisine şans verilip kafalarda acabalar bırakmayacak net bir karar alınması iyi olur. Mevcut durumda arzu edilen kalibrede bir oyuncu transfer edilemeyeceği için  tecrübeli biri isim takviyesi ile rekabete hazırlamak adına kalan yedi haftalık süreçte sergileyeceği performans doğru kararı vermek adına yeterli olur.

Yorumlar