Freddy Adu

  

 İkibinli yılların başında  'Yeni Pele ' olarak lanse edilen Gana asıllı Amerikalı çocuk için futbol adına büyük beklentiler ortaya koyulmuştu. 2004 yılında henüz on beş yaşına dahi girmeden Amerikan Profesyonel Futbol ligi MLS 'de forma giydiğinde  Amerikan tarihinin profesyonel olarak herhangi bir spor dalında üst düzey liglerde oynayan en genç oyuncusu oluyordu. Yıldız ve kahraman  yaratarak organizasyon pazarlama konusunda oldukça başarılı olana Amerikan  medyası için potansiyeli olan  genç Adu büyük bir nimetti. Freddy Adu'nun saha içinde ürettiği net bir katma değeri olmamasına rağmen Pele ile yan yana fotoğraflar ve en genç forma giyen oyuncu etiketleri  futbol'un ana kıtası Avrupa'da da ses getirmişti. 2007 yılında Süper yıldız adayı için Benfica ile Avrupa macerası başladı. Dört sezonluk Benfica döneminde beklentilerin altında ezilen yada yeteneklerinden çok daha fazla beklenti yüklenen Freddy Adu  için Monaco, Belenenses, Aris ve son olarak 2011 yılında Çaykur Rizespor ile 10 maç ortalamalı kiralık  sözleşmelerle sona erdi. İlginçtir Rizespor formasıyla ikinci ligde  forma giydiği  11 maç 3 gollük dönem Avrupa liglerinde en üretken sezonu oldu.

     2011 yılında sözleşmesi son erdikten sonra tekrar MLS'e döndü. 22 yaşında genç bir oyuncu olmasına karşın dört yıl boyunca düzenli ve randımanlı oynamadan beş farklı kulüp ile geçirdiği Avrupa kariyeri sonrası  MLS  takımları Freddy Adu'nun tekrar çıkış yapacağına inancı yoktu. Phidelpia  Union ile anlaşma sağladı. 2 sezon sonra Brezilya'nın  Bahia takımına geçti  üç maç sonra sözleşmesi iptal edildi.

  Futbol ateşi için Portekiz , Finlandiya , Brezilya, Fransa , Türkiye ve Sırbistan'da şansını kovalayan Freddy Adu,  bu konuda başarı sağlayamadı.  Futbol tarihini yeniden yazacak beklentisi ile vitrine çıkan yada çok uluslu şirketler tarafından bu şekilde pazarlanan lakin kariyerinde  87'si 15-17 yaş arası olamak üzere toplama 140 resmi müsabakaya çıkabilmiş  bir ara küçük ev aletleri satışı ile  uğraşan satış pazarlama çalışanı.

Yorumlar