Liverpool Şampiyon & Jurgen Klopp



   9 Ekim 2015 Jurgen Klopp , İngiliz medyasına Liverpool ile sözleşme imzaladığında dört sezon içerisinde görev alması halinde Premier lig şampiyonluğu için şanslarının olacağını vurgulamaktan geri kalmıyordu. Alman teknik adama göre, etkileyici ve şampiyonluğu özümseyerek kazanacak bir kadronun oluşum süreci üç yıllık bir sürece bağlıydı.Takımla Uefa Avrupa ligi finali, Premier  lig ikinciliği , Uefa Şampiyonlar ligi ikinciliği ve şampiyonluğu yaşadığı bu süreci tam da dediği gibi en fazla istenen Premier Lig Şampiyonluğu ile buluşturması dört yıldan az fazla sürdü. Oyunun her dakikasında topu kapmak için mücadele eden ve ayağındaki topun kıymetini bilen ve sahada ruhla mücadele eden takım olmalıyız düsturunu oluştururken, hayal ettiği kadroda büyük roller biçmeyi planladığı  Allison ve Van Dijk transferleri için o dönem takımın en büyük yıldızı Coutinho'yu bile satmaktan çekinmedi.  Jurgen Klopp,  Bundesliga'da  Bayern Münih  Premier Lig'de Manchester City tekelini kıran adam olarak efsanelerin efsanesi oldu. Herhangi bir takımla birçok şey kazanabilirsiniz  ama Premier Lig tarihinde hiç şampiyonluğu olamayan Ada futbolunun devi  Liverpool'un 30 yıllık özlemini dindirecek  Lig zaferini kazanmak sizi efsaneden çok daha büyük yapar.  



  Liverpool seksenlerin sonundan sonra 19. kez, Premier Lig kuruluşundan bu yana ise ilk kez şampiyon. Jurgen Klopp yönetimindeki Liverpool  efsane bir sezon performans ortaya koydu. Geride kalan 31 haftada sadece 3 kez puan kaybı yaşayana takım 2,77 puan ortalamasıyla Premier lig tarihinin en erken şampiyonluk garantileyen takım unvanını Manchester United'ın elinden aldı. Bu sezon 28 galibiyet elde eden takım kalan yedi haftada dört galibiyet daha alırsa 32 galibiyet ile en çok maç kazanan şampiyon  olacak. Liverpool için kırması beklenen diğer rekor ise 101 puan toplayarak Manchester City'nin 100 puanlı şampiyon rekorunu kırması. 

  2014 ve 2019'da şampiyonluk performansı sergilemesine karşın Manchester  Ctiy  engelini aşamayan Liverpool, bu  sezon rekorlar kırarak , her maç daha güçlü oynayarak zirveyi geri aldı. Bu sezon 21 maçlık galibiyet rekoru, en uzak ara puan farkı , en erken şampiyonluk ilanı gibi rekorları ele alana takım için kalan yedi haftada kırmaya aday rekorlar var. 

  Premeir Lig tarihinde  Chelsea , Manchester United ve Manchester City bir sezonda tüm iç saha maçlarını kazanan (18-18 ) takımlar. Hali hazırda sahasında oynadığı 16 maçı kazanan Liverpool , kalan 7 hatada sahasında ağırlayacağı Aston Villa , Burnley ve Chelsea karşısında galibiyete uzanırsa bu rekoru 19 maça çıkartarak ele geçirecek. 

  2017-18 sezonunda Manchester  City'nin  16 deplasman galibiyeti ile kırdığı rekoru egale etmek için ise 4 deplasman galibiyetine ihtiyaçları var.  Yine Manchester City'e ait olan 100 puan ile en çok puan toplama rekoru için 15 puana ihtiyacı olana Liverpool kalan 7 haftada sezon performansını sürdürebilmesi halinde Premier Lig tarihini tekrar yazacak. 

Yorumlar