Michael Laudrup & Son Kadife Ayaklı Sihirbaz



Laudrup & Maradona & Platini 

 Micheal Laudrup futbol tarihine adını yazdıran efsane orta saha oyuncusu.Üst düzey tekniği , oyun zekası ve driplingleri ile 90'lı yılların önemli orta alan oyuncusu olarak La Liga'da Real Madrid ve Barcelona formaları ,Serie A'da  Juventus ve Lazio  ile sihirli anlar yaşatan bir sihirbaz olarak hafızalarda yer almaya devam ediyor. 

1984 Avrupa Şampiyonası Greame Souness & M. Laudrup

  Micheal Laudrup Kulüp kariyeri boyunca 464 resmi müsabakada  117 gol,  milli forma ile ise 104 maçta 37 gol attı. Laudrup milli forma ile 18 yaşında başlayan serüveninde 1986 ve 1998 Dünya  Kupası 1984 ve 1988 Avrupa Şampiyonalarında forma giydi. Onun kariyerindeki tek kötü  seçim ve hatıra 1992 Avrupa Şampiyonasında iç savaş sonrası Uefa tarafından turnuva dışı edilen Yugoslavya'nın  yerine kupaya davet edilen  Danimarka milli takım kadrosunda kendi tercihi ile yer almayarak milli takım tarihinin en büyük zaferini oyuncu olarak yaşama şansını ıskalaması. 1992 yılında Avrupa şampiyonu olana Danimarka'nın yıldız koltuğunda  turnuvada sergilediği performans ile kardeşi Brian Laudrup oturuyordu.1983 yılında Brondby'den Lazio'ya  1985 yılında ise Juventus'a transfer olarak ilk üst düzey futbol deneyimini  o yıllarda Dünya futbolunun en büyük ligi olarak bilinen İtalyan ligi ile yaşadı. Saha içinde topla ani yön değiştirmesi iki yağı ile de etkili paslar çıkartması ve fizik kalitesi ve teknik kapasitesi ile  özel bir oyuncu olan Laudrup için Serie A 'nın kasti tekmelerle bezeli sert oyunu tahammül sınırlarını zorlamaya başlayınca altı yılın sonunda Juventus'tan Barcelona'ya transfer olmayı tercih etti. La Liga'da   beş sezonluk Barcelona döneminde 4  La Liga , 1 kez  o günkü adıyla Şampiyon Kulüpler kupası ve Uefa Süper Kupa zaferi  kazanan kadronun değişmezi oldu. 



  1993 yılında Psv Eindhovein'den Brezilyalı Romario transferi ile  kadrosunda 4 yabancı olan lakin sahaya 3 yabancı oyuncu ile çıkma şansı olan Barcelona'da  ilk 11'in üçlüsü kim olacak? konusu sıkıntı çıkartmaya başlar.  Alternatifler arasında futbol tarihinin önemli frikik ustalarından ve topla geriden çıkma  üstatlarından Ronald  Koeman, teknik adam Johan  Cruyyf için  alternatifsizdi.İlk 11 oyuncusu olmak için kalan  iki forma için  Stoickhov , Laudrup ve Romario ise rotasyonlu oynamaya başlar. Sezon ortasına doğru rotasyon mevkisel tercihlerle Stoickhov ile Laudrup arasında dönmeye başlayınca Laudrup ezeli rakip Real Madrid'in teklifini değerlendirerek  Barnebau'nun yolunu tuttu. İki sezonluk Real Madrid kariyerinde 1 kez La Liga zaferi daha yaşadı. 2 yıllık uzak doğu seferi ve 1 sezonluk Ajax  dönemi ile futbolu  198 yılında bıraktı. 

Yorumlar