Redbull Futbol Kanatlandırır.



 Alman liginde genç oyunculara yaptığı yatırım ile oyuncu yetiştirirken istikrarlı yükselişini sürdüren RB Leipzig  sponsoru konumunda olan enerji içeceği markası Red Bull'un yükselen değeri olarak da dikkat çekmekte.  Redbull ekstrem spor organizasyonlarına olana sponsorlukları dışında 4 farklı ülkede futbol takımı sahibi bir şirket olması ile de dikkat çekiyor.


 1987 yılında Avusturya'da ticari faaliyetlerine başlayan enerji içeceği markası Red Bull  yaptığı yatırımlar sonrası futbolun önemli markası oldu. Futbol için önemli bir organizasyon kuran, isim yapmış oyunculardan ziyade dünya üzerinde genç yetenekleri  tarayarak kendi yıldızlarını yaratan bir bir oluşum yarattılar. Saido Mane, Timo Werner, Joshua Kimmich, Dayot Upomeccano,Earling Haaland bu organizasyonun uluslararası futbola dahil ettiği isimler.


 2005 yılında Avusturya ekibi Austuria Salzburg'u satın aldılar. Takım forması, stadyum ve logoyu yenileyene Red Bull sağladığı ekonomik güç ile kulübü 9 kez Avusturya ligi şampiyonluğuna taşırken  ve Uefa organizasyonlarında belirli bir standart yakaladılar. 


 2006 yılında  Amerikan MLS ligi takımı Metro Stars'ı satın alana şirket kulübün adını New York  red Bulls olarak değiştirdi.Takım kadrosuna Juan Pablo Angel, Tim Cahill, Thiery Henryi, Rafa Marquez gibi isimleri transfer ettiler.


2019 yılında  Serie B takımı Bragatinho satın alarak Brezilya ligine adım attılar. 2019 yılında Serie B'de şampiyon olana kulüp Brezilya birinci Ligi Serie A 'da mücadele ediyor.

Yorumlar