Barcelona Mas Que Un Desastre & Barcelona Bir Karmaşadan Daha fazlası



' 'Mes Que Un Club '' Bir Kulüpten daha fazlası olarak özetlenen gelenekleri ve kendine ait misyonu olana Barcelona adına işler kötü gidiyor. Barcelona'nın düşüşü çok daha hızlı, belirgin ve karmaşıklaşan bir eksende yol almakta.  Ernesto Valverde sonrası takım ile teknik heyet arasında dile getirilen uyumsuzluk art arda yaşanan puan kayıpları ile birlikte maç içi su molalarında gözlemlenecek derece gün yüzüne çıktı. İniesta , Xavi gibi usta isimlerle futbol aklının ön planda olduğu ve yaşça daha genç olmanın verdiği fizik dirençle  oynamaya alışan Lionel Messi'nin , performansı gerileyen Rakitiç,  Busquets ve  genç Riqui Piuq ile aynı oyun ezberi oluşturamaması Barcelona adına en büyük kriz noktası durumunda. Messi bu sezon daha dengeli ve  kendisine oyun içi aktif dinlenme periyotları koyarak oynuyor. Topla mümkün olan en etkili bölgede buluşma  arzusu takım içinde tam olarak karşılanamıyor.

  2014 yılında Sanro Rosell'in ayrılması sonrası  sonrası başkanlık koltuğuna oturan Josep Maria Bartomeu, medya üzerinden eski oyuncularla ve camianın  önemli isimlerle yaptığı kavgalarla kulübün kontrolünü, kulüp dinamiklerinin güvenini kaybetti. Batromeu tarafından yaşatılan yönetim boşluğunda her nokta kendi gücünü ve kontrol noktasını oluşturan takım içi güç noktaları oluşmasını sağladı. Birlik olgusundan uzaklaşan , cadı kazanı gibi kaynamaya, kapalı kapılar ardında hesaplaşmalara sahne olana Barcelona, onun dönemiyle birlikte sportif alanda da başarısızlığa sürüklenirken şüphesiz Bartolomeu'nun  yönetim yanlışları bu oluşumda en önemli faktör.  Barcelona takımı yeniden yapılandırma sürecinde büyük beklentilerle transfer ettiği Coutinho'nun takım içinde yaşadığı sıkıntılar sonrası Münih'te kiralalık gitmesi,  Dembele'nin sahadan ziyade sakatlık ve  oyun bağımlılığı sebebiyle rehabilitasyonda zaman geçirmesi, Fransa milli takım santrafor'u ve yıldız  Griezmann'ın  en kritik maçta son dakika sahaya girecek hale getirilmesi,  Messi sonrası takımın taşıyıcı isimi olması beklenen Neymar'ın kaybı sportif alanda  başarısızlığı kaçınılmaz hale getirdi. 


Bu sezonu kaybeden Barcelona yeni sezonda 33 yaşlı Busguets, Luis Surez, Arturo Vidal ve Messi, 32'lik Rakitiç ve Jordi Alba ile yeni sezonu planlarken ,  Ansu Fati, Rigue Piuq ve Martin Braithwaite dışında etkili ve umut veren isim yok. 23 yaşındaki Arthur ile takas ettikleri Pjanic klas olarak orta alanda 2 sezonluk çözüm için atılan ilk adım. 

 Barcelona bu yaz transfer pazarında alacağı tavırla ya karmaşalarla örülü yapısından kurtulmanın anahtarı olarak iyi giden takım performansına yaslanacak yada çok daha kaotik bir cenderede savrulacak. Barcelona ( Mas Que Un Desastre ) şimdilik Bir karmaşadan Çok Daha fazlası...

Yorumlar