Başakşehir Şampiyo.. & Kahır, Keder ,Yıkım ve Trabzonspor



 Süper lig mücadelesinde ilk altı sıradaki takımlardan beşinin puan kaybı ile geçilen ilginç bir  haftayı geride bıraktık. Şampiyonluk yarışında tek rakibi konumunda kalan Trabzonspor'un 4 puan önünde son üç haftaya giriş yapan  Başakşehir karşılaşmaya Edin Visca'nın penaltı golüyle skor avantajını alarak başlamasına rağmen  Konyaspor'un Ugandalı orta saha oyuncusu Faruk Miya'nın kişisel galasına dönen maçta ilk yarıyı 3-1 önde kapatmayı başardı. İkinci yarı oyunu dengeleyen ve tekrar maça ortak olana Başakşehir, Konyaspor'un direnci , Faruk Miya'nın kişisel galasına karşı çaresiz kalarak bu sezon ilk kez kalesinde 4 gol gördüğü müsabakadan 4-3'lük skorla mağlup ayrıldı. 

  Konyaspor adına gecenin kahramanı olana Faruk Miya Standart Liege tarafından  ülkesi Vipers takımında sergilediği performans sonrası henüz 18 yaşında 400 bin euro ödenerek transfer edilmiş bir oyuncu. Miya 19 yaşında adım attığı Avrupa arenasında Standart Liege  tarafından  gelişimini ve adaptasyonu sağlamak adına  Mouscuron'a kiraladıktan sonra istenilen seviyeyi yakalamadığı gerekçesi ile ümidi kestikleri bir isim. Kiralık Azerbaycan dönemi sonrası Hırvat ligi takımı HNK Gorica verildi. 2019 yılında ise 1 milyon karşılığı Konyaspor tarafından transfer edildi. 


  Başakşehir'in ilk yarıda 3-1 mağlup duruma düştüğü gecede puan farkını azaltarak şampiyonluk umutlarını yükseltme şansını eline geçiren Trabzonspor, Ekuban ile skor avantajını yakalayarak devreyi 1-0 önde kapattığı maçtan 2-1 mağlubiyetle ayrılarak eline geçen büyük şansı değerlendiremedi. Bu sonuçların ardından Şampiyonluk için Başakşehir puan avantajının yanına psikolojik avantajı da alarak saha içi gerçeklerin ışığında  artık ilk şampiyonluğuna ulaştı. Trabzonspor, Ünal Karaman yönetiminde istikrarlı saha sonuçları ve hocanın takıma olana hakimiyeti ile birlikte oluşturduğu sinerji ile dolu dizgin yol alırken görevden alınarak takımın Hüseyin Cimşir'e emanet edilmesi ile birlikte eline geçen tarihi fırsata ilk sırt çevirisini yapmıştı. İstanbul üç büyüklerinin erken havlu attığı sezonda 3 beraberlik , 1 mağlubiyetlik performans zinciri ile kaybedilen şampiyonluk sonrası Trabzonpsor için sorulacak ilk sorular :Bu sezon değilse Ne zaman ? Nasıl ? Hangi Koşullarda ? Şampiyon olmanız için daha ne olması gerekiyor ? 

Yorumlar