Erkek Tay Deneme 2020 & Call to Victory



 Tripple Crown'ın ilk ayağı Erkek Tay Deneme Koşusunda kazanan jokey Ahmet Çelik ile starat alan Call to Victory oldu. 2 yaşlı döneminde şampiyonluk apoletlerini kuşanan safkan 3 yaşlılığında da kazanmaya devam ediyor. Kariyerinin ilk startından sonra  art arda 9 startında da kazanan safkan Alihan'ın tempo verdiği koşuya Parion'un  dışında üçüncülükte yer tutarak başladı.Viraj üzerinde orta kulvardan düzlüğe çıktı. Call to Victory 300 direğinde gruba hakim olurken bariyer dibinden  sprinte kalkan Vernazza koşudan ikincilikle ayrıldı. 

  Call to Victory koşunun her mesafesinde rakiplerine hakim ve kolay görüntüsü ile Sait Akson öncesi iddiasını ortaya koyarken yarışı gerilerde takip eden Full Thorttle'ın orta kulvardan geciken atakları sonrası yaptığı üçüncülük uzayan mesafelerde iddialı olacağına dair ışık verdi. Sakarya Galibi olarak Tay Denemeye gelen Kingsman için mesafe  kısa kalırken  ağır sallı safkan Zabun ile birlikte yaptığı atak sonrası beşinci oldu. Kariyeri boyunca bir daha 2000 metre altında pistte çıkacağını sanmadığım tam bir uzun mesafe atı olan Kingsman bence iyi koştu. Sait Akson , Gazi Koşusu ve Ankara üçlemesinde Kingsman , Full Thorttle ikilisi bence rakiplerinin bir adım önünde. 



Luna Lovegood ( Kaneko - Write to me / İffraaj )

 Dişi Tay Deneme koşusunda ise Luna Lovegood startla birlikte koşuya kendi temposunu verirken koşunun hiç bir metresinde rakiplerine şans vermeden jokey Halis Karataş ile kazanmayı başardı. Luna Lovegood'u takip  etme çabasındaki gruptan  Mindhunter'ın bu gayreti, 300 direğinde yarışı bitirene Luna Lovegood'a engel teşkil etmezken  kendisi adına ikinciliği kaptırmaya sebep oldu. Luna Lovegood'un yarış temposunda dağılan arka gruptan sprinte kalkabilen ve sonlarda güçlü kalan tek isim koşunun ikinciliğini alan Florida Coast   oldu. Write To Ellie gibi çim pistte orta  mesafelerde etkili yarışlarını izlediğimiz bir safkanın anne kardeşi olan Luna Lovegood  Kısrak Koşusunda da bu grubu kolay geçer. Ankara'dan gelmesi muhtemel Mala Moja bu safkan için tek rakip görünüyor. Luna Lovegood 3 yukarı kısrak koşularında bu sezon sahalarımızdan ayrılması muhtemel Miss Helin, Iskra, Cheri Cheri Lady  ve 6 yaşına dönecek olana Peri Lina gibi şampiyon kısrakların boşluğunu ziyadesiyle kapatacak bir safkan. 

Yorumlar