G-1 19 Mayıs Koşusu & Long Runner



G-1 19 Mayıs Koşusunda startla birlikte koşunun liderliğini alan  Hasafet hemen yanında konumlanan Sharpa'nın baskısına maruz kalınca koşu temposu yükseldi. Hasafet bildiğimiz stili ile koşu mesafesinden 600- 800 arası vasat tempo ile çalıp düzlüğü 2 boy avansla dönerek bitirme amacı  Sharpa'nın presi ile başlamadan bitti. Hasafet ilk 600'de bir nebze tempoyu tutmasına karşın özellikle son 1200 direği geçilirken Sharpa'nın Hasafet'in dışına dolanmasıyla koşu temposu birden yükseldi. 


 Sharpa'nın ilgilileri tahminimce safkanın  düzlük sprinti ile Long Runner , Scoutleo, Finesse ve Ulan Bator karşısında şanslı olmayacağını öngördükleri için  düzlüğü avanslı dönüp rakiplerini uzun sprinte zorlarken potaya aldığı avansı taşımayı planladılar. Hasefet ve Sharpa  ikilisi 1000'i 1.01.34 ve 1200'ü 1.13.34 geçince arka gruba 15 boy fark açıldı ve  Hasefet için yarış son 1000'e  girerken bitti.  Sharpa son viraj üzerinde Hasafet'i ayırdı ve potaya doğru yol almaya çabalamasına karşın 1500 metre yarış temposuna çıkılarak koşulan 2000 metreli yarışın son 300'ü  Sharpa için bitmedi.Öndeki düello'yu uzaktan ve kendi tempolarıyla izleyerek düzlüğe çıkan Long Runner ve Finesse son 200'e girerken birlikte atağa kalktılar ve 100 direği gelmeden Sharpa'yı ekarte ederek birlikte potaladılar.  Long Runner kazanırken , Finesse ikinci Sharpa üçüncü , Scoutleo dördüncü, Hasefet ise beşinci oldu. 


  Uzun mesafe potansiyeli ve başarılı yarışları olan Ulan Bator için bu grup bu mesafede sert geldi. 1400-1600 arası mesafelerde Ulan Bator bu grubu geçebilecek güç ve klasa sahip, belki ikili rakip olduğu takdirde teker teker iyi sonuçlar alabilir  lakin  bu uzun mesafeli klasik yarışlarda  Long Runner , Finesse, Sharpa ve Hasafet 'in hepsinin yada 1'den fazlasının olduğu  gruplarda   şansı yok. Scoutleo için sentetik pist ve G-1 aynı cümleden geçmeyecek gibi görüntü. Yarış içi görüntüsü safkanın sentetik pisti sevmediği yönünde.  Scoutleo uygun gruplarda sentetik pistte yarış kazanabilir lakin bu tarz rakipler arasında kum pist ve çim pist performansını izlediğimiz Scoutleo ile sentetik pistte izlediğimiz Scoutleo arasında çok fark var.

  Long Runner mevcut rakipleri arasında orta ve uzun mesafeli klasik koşularda geçilmesi  zor ve domine edecek bir safkan. Mevcut 3 yaşlı jenerasyonun sivrilen isimlerin arasından da bu sezon için Long Runner'a rakip olacak çapta bir  safkan yok. Son olarak Taliphan ile gördüğümüz baskın şampiyon figürü Long Runner ile yeniden karşımızda. 

Yorumlar