G-1 Erkek Tay Deneme Koşusu 2020

  

12 Temmuz Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromunda  Gazi Koşusu öncesi koşulan önemli klasik sınavlardan biri olan G-1 Erkek Tay Deneme koşusu koşulacak. 1600 metre çim pistte koşulacak olana koşuda  11 safkan start alacak. 1990 yılında G-2 statüsünde başlayan ve 1993 yılından itibaren G-1  olarak  koşulmaya başlandı. 1990 - George Thomas, 1996- Bold Pilot , 2001 Grand Ekinoks,2016- Gray Storm ve 2018- Hep Beraber bu koşuyu kazandıktan sonra Gazi Koşunu da kazanan safkanlar oldu. Son yarışında soru işaretleri barındırmasına karşın  iyi bir miller olduğunu düşündüğüm Call to Victory'nin kazanmasını beklediğim koşuda, Call to Victory bilinen perfomansı'nın çok altında kalırsa önce Kingsman , Vernazza sonra Fusion ve Full Throttle . 

Alihan ( Agresivo - I am That Chick / Closing Argument ) 
Kariyerine Sartlı-1 çim pist galibiyeti ile başladıktan sonra sentetik pistte kısa vade koşularda başarılı sonuçlar aldı.Sentetik pistte  Full Thottle , Zabun, Prokopi gibi isimlere kolay üstünlük kurması ile öne çıktı.  Kv-8 Ergin Talay Koşusunda  Call to Victory ardında ikinci olurken göz doldurdu. Bu  koşu için şansını çok sürprizde görüyorum. Sentetik pistte daha ileri gidecek kalibrede görünen safkan için henüz çim pistte ve  Açık yarış seviyesinde  birincilik  için alması gereken mesafe var. 

Call to Victory ( Victory Gallop - Serap Gelin / Mountain Cat ) 
9 start 8 birincilik. 2 yaşlı dönemine ilk startı sonrası sezonu 6 grup koşu birinciliği ile kapatırken son 8 koşusunun tamamını kazanan bir safkan. Sezonu açtığı Ergin Talay koşusunda kazanmasına karşın sonlarda sallanan  Call to Victory, bilinen güç ve kalitesi ile soru işaretleri bıraktığı son koşusuna rağmen koşunun favorisi olmayı hak ediyor. Call to Victory mesafe limitleri olana bir safkan ve bence tam bir miler olarak ideal pist ve mesafesinde sorunları olmadığı takdirde tüm yarış kariyeri boyunca  sahalara damga vuracak bir şampiyon. 

Kingsman 

A-3 Preveze Koşusu Full Throttle rakipleri Sozopol ve Zabun önünde kazanıyor.

Full Throttle ( Mendip - Cure Notice / Sri Pekan ) 
Parlak 2 yaşlı kariyeri sonrası 3 yaşlılığına da  A-3 Preveze Koşusu galibiyeti başlayan safkan geçen sezonun öne çıkan tayları arasındaydı. Uzun mesafeye yatkın görüntüdeki safkan bilinen güç ve performansı ile daha önce başa baş mücadele ettiği rakiplerinin yanında şanslı safkanlar arasındadır.

Fusion ( Native Khan - Hey Fıddle Fıddle / One Cool Cat ) 
Tek startında  kanama başarısı gösteren Fusion sınıf safkanlar veren lakin şansızlıklarla bu safkanların kısa süren yarış kariyerleri le aygır olarak  olması gerektiği yerde olmayan Native Khan'ın en yüksek potansiyelli yavrusu olmaya aday. Tam kardeşi Allegro Fiddle geçen yaz başarılı koşuları ile ses getirmiş bir safkan  olan Fusion bu koşuda olmasa bile sezonun devamında orta mesafeli yarışlarda önemli işler yapacaktır. 

Ergin Talay Koşusu Call to Victory rakipleri Alihan ve Vernazza önünde kazanıyor. 

Handsome Hero ( Rajsaman - Infınıtely / F.Lıght) 
Bugüne kadar  çim pistte  start aldığı 5 koşuda son ikisi hariç 3 kez kazanma başarısı gösteren safkan için henüz bu tip gruplarda tabeladan ötesi sor görünüyor. 

Kıngdom of Fire ( Bushranger - Sugar Loaf / Bosphorus)
Ağırlıklı olarak sentetik pistte koşularını izlediğimiz Bushranger yavrusu henüz bu tip koşularda sonuç alacağına dair ışık veren bir performans sergilemedi. 

Kingsman ( Popular Demand - Fluent / Ultramar ) 
Pistlerimizde uzun mesafeli klasik koşu galibi iki safkanın yer aldığı ve Karayel'e uzanan kan hattı ile tam manası ile uzun mesafe çim pist atı olana Kingsman kazanarak başladığı yarış kariyerinde açık koşularda boy gösterdi. 2 yaşlı dönemini G-2 Sakarya Koşusu galibiyetiyle bitirdikten sonra 3 yaşlılığa dönüşte oldukça kolay bir yarış kazanan safkan koşunun öne çıkan isimleri arasında yer alıyor. Erkek Tay Deneme Koşusunda alacağı sonuçtan ziyade  mesafe konusunda bu grupta Vernazza ve Parion ile birlikte bence en öne çıkan isim olan Kingsman, sezonun devamında  Sait Akson ,Gazi Koşusu , Mimar Sinan ve Ankara Koşuları içinde  iddialı olacaktır. Bu koşuyu kazanabilirse benim Grand Ekinoks sonrası Triple Crown başarışı göstermesini bekledim safkandır. 

Narthanbey ( Halicarnasus / Bellissima -/ Marlin ) 
Safkan orjin olarak uzun mesafe atı. Cape Cross kanı taşıyan Babasına ilaveten safkanın ikinci annesi Cleopatra'nın pistlerimizde Assos , Tomma Hawk ve Aloha2 gibi önemli yavruları boy gösterdi. Özellikle Barbar yavrusu Toma Hawk  ıslak çim pist koşularında önemli yarışlara imza attı. Narthanbey'in mevcut yarış kariyerinde henüz üst düzey yarışlarda sahne alacak potansiyele dair bir ışık vermedi. Potansiyeli olduğuna inandığım safkan için  bu koşuda şanş vermiyorum.

Parion ( Approve - Chi / Unnacounted For ) 
Parion genellikle Bursa kum pistinde şartlı yarışlarda start aldı. Son startında  Kv-9 Sadık Eliyeşil'de yarışı önde kabul edip düzlük üzerinde koparma amacında koşarken Kingsman'ın kalitesine ve sonlarda düşen enerjisine mağlup olarak üçüncülükte kaldı. Chı yavrusu safkan potansiyeli olan ama henüz beklenilen seviyede yarış performansı sergilemedi. Bu koşu içi için şans vermiyorum. 

Vernazza ( Authorized - Dentelle / Mr.Sıdney ) 
Ergin Talay üçüncülüğü ile birlikte meraklı gözlerin takibine giren Vernazza, koşunun ve sezonun öne çıkan safkanların'dan biri. 

Zabun ( Victory Gallop - Sarılar Güzeli / Mujtahid ) 
3 yaşlı jenerasyonun önemli safkanları arasında yer alan Zabun , kısa ve orta mesafe yarışlarda ses getirecektir. Bu koşu için sürprize şanslı görüyorum.


Yorumlar