Kayserispor 3-1 Beşiktaş & Beşiktaş'ın Kabus Gecesi



 Sivasspor ve Galatasaray'ın puan kayıplarıyla lig üçüncülüğü için iddialı konuma gelen Beşiktaş, Teknik adamlık koltuğuna Prosinecki'nin gelişiyle ivme kazanan, iç sahada mağlubiyeti unutan Kayserispor'a karşı deplasmanda zorlu geçmesi öngörülen bir maça çıktı. Beşiktaş oyunun ilk yarısı boyunca oyunun hakimi , rahat pozisyon bulan ve maçı kazanmaya oldukça yakın bir oyun sergiledi. Lens,Diaby ikilisinin sürüklediği ataklarda net pozisyonlar bulan ve Kayserispor'u sahasına hapseden Beşiktaş, bulduğu pozisyonlarda bazen beceri noksanlığı bazen de kaleci Ljung engeline takıldı. Devre golsüz beraberlikle sona ererken, ikinci yarı Beşiktaş'ın kazanacağına olan inanç yükselmiş, maç öncesi endişelerin yerini rahatlama almıştı.

 Karşılaşmanın ikinci yarısı oyuna hükmeden, pozisyon bulan, dirençli Beşiktaş'tan uzak bir takım sahne aldı. Kayserispor son haftaların yükselen yıldızı Hasan Hüseyin'in ayağından bulduğu golle ilk pozisyonunda skor üstünlüğünü ele geçirmeyi başardı.Pozisyonda sol bek Rıdvan'ın hatasında kaleciyle karşı karşıya kalan Hasan Hüseyin attığı golle skor avantajının yanında, takımına direnç sağlıyordu. Gol sonrası Sergen Yalçın üç değişiklik birden yaparak oyunu çevirmeyi düşündü. Boateng, Caner ve N'koudu değişikliği ile kapanan Kayserispor'u gerek kanat ortaları, gerek Boateng'in organize edeceği ara paslar ve N'koudu'nun bire birleri ile çözme düşüncesi N'Koudu, Boateng ikilisinin atak organizasyonunu Atiba'nın arka direkte gole çevirmesiyle gerçekleşmişti.

 Beraberlik golü sonrası oyun yine  Beşiktaş'a dönmüştü ki Kayserispor'un sağ kanatta kazandığı serbest vuruş organizasyonunda aynı pozisyonda iki kez gol yemeyi başaran Beşiktaş tekrar mağlup duruma düştü. Hakem tarafından işaret verilmeden kullanıldığı için top havadayken iptal edilip, tekrarlanan pozisyonda Kayserisporlu  Hasan Hüseyin  kaleci Ersin'in pozisyon hatasını gördü ve klas bir vuruşla kaleyi bularak skor tabelası ile birlikte  maçın dengesini değiştiren adam oldu. 2-1 sonrası Beşiktaş'ın direnci düştü.Oyun Kayserispor'un kontrolünde boş paslarla top gezdiren Beşiktaş görüntüsüne dönüştü. Kayserispor yakaladığı kontra fırsatında skoru 3-1 taşıdı ve  ligde kalma yolunda rakipleriyle arasındaki puan farkını eriterek bu sezon ilk kez düşme hattının üstüne çıkmayı başardı. 


 Beşiktaş bu maçta genç oyuncuların kişisel hataları sonucu goller yerken , medya tarafından şişirilen Elneny'nin takıma el freni olduğu, maç boyu yana ve geriye pas yaparak anlamsız istatistik yapmaktan öte bir oyuncu olmadığı tekrar gördük. Beşiktaş orta sahasında oynayan bir oyuncudan her koşulda maç içinde ileri doğru 4-5 pas yapmasını, arada şut pozisyonları bulduğunda kaleyi yoklamasını beklemek hakkımız. Dün gece ilk yarıda Kayseri takımını sahasında bloke ederken Necip ve Elneny ile orta alanda ani çıkışlarını kontrol etme amacı bir tutu lakin Beşiktaş gibi kazanma mecburiyeti olan bir takımda oyunun hücum yönüne katkı sağlamaktan uzak iki orta saha oyuncusu ile üretkenlik sağlayamadık. Sol stoper oynayan Ruiz; Elneny'den çok daha efektifti.  Bu mağlubiyet ile son 4 maça Galatasaray'ın önünde Sivasspor'un 1 puan ardında girmek  hem takımın heyecanını ve arzusunu yükseltecek hemde rakiplere karşı psikolojik üstünlük sağlayacaktı. Maalesef olmadı. Trabzonspor'un cezası sonrası önem kazanan lig üçüncülüğünde kalan 4 haftada puan kaybetmemesi halinde Beşiktaş halen kuvvetli aday. Ekonomik darboğazdan çıkış için asgari 40 milyon euro'luk bir gelir kapısı açan Şampiyonlar Ligi  önemli bir fırsat. Elemelerde seri başı olması kuvvetle muhtemel Beşiktaş için lig üçüncülüğü mutlak suretle yakalanması gereken bir hedef .


 Ligin Şampiyonluk adayı artık resmen iki. Sivasspor son haftaların kazanma alışkanlığı kazanan Kasımpaşa deplasmanında 2 puan bıraktı. Bu sonuçla Sivasspor artık Şampiyonluk yarışına havlu attı.
   Başakşehir sıcak Akderniz akşamında ligin en kaliteli hücum hattlarından birine sahip Antalyaspor karşısında genelde düşük tempo seyreden karşılaşmada golcüsü Demba Ba ile önce skor avantajı son dakikada gelen golle ise istediği 3 puana ulaşmayı başardı. Tamer Tuna idaresinde toparlanan ve Lig'in hedefsiz takımı olan Antalyaspor hücum hattındaki Jahovic, Podolski, Sinan üçlüsü ile gerek Başakşehir defansı gerekse sıcak ve nemli havanın hakim olduğu stat atmosferi etkisi ile  etkili olamadı.  

Demba Ba ilerleyen yaşına ve sakatlıklara örselenen kariyerine inat Klas ve Kalitesiyle Başakşehir'i sırtlamaya devam ediyor.

 Zirve takibini sürdüren Trabzonspor , Telekom deplasmanında hızlı ve etkili bir giriş ile başladığı derbi'de Galatasaray'ın 10 kişi kalması sonrası oyun kontrolüne elinde bulundurarak rahat bir galibiyet elde etmeyi bildi. Trabzonspor lider Başakşehir'in 2 puan ardında son 4 maça şansını taşırken Galatasaray , daralan oyuncu rotasyonu ve kaybolan mücadele azmi ile kalan 4 haftada maç kazanma potansiyeli göstermiyor. 

Yorumlar