Trabzonspor & Hayal Kırıklıklarının Başkenti

  

Süper Lig'de son üç haftaya girdik. Başakşehir evinde Denizilispor engelini de 3 puanla geçmeyi bildi. başardı. Son yıllarda şampiyonluk yarışında devamlı suretle yer almasına karşın son haftalarda devre dışı kalana takım artık kupa'nın kulpunu daha sağlam kavradı. Oturmuş takım yapısı , ezberlere kazınan oyun alışkanlığı ve en önemlisi Demba Ba , Crivelli , Visca gibi takıma bireysel katkı sağlayan kaliteli ayaklar  Başakşehir'e son üç maç öncesi 4 puanlık avantaj ile şampiyonluk ateşini yaktılar. 

 Sezon başı zorlu ekonomik darboğaz sürecinden çıkma çabalarının içinde oluşturulan kadro için spor kamuoyu ve taraftarların şampiyonluğa dair beklentisi yoktu. Lig başladı ve Trabzonspor klasını inkar etmeden oynamaya başlayan Jose Sosa , alt yapı ürünü Abdülkadir Ömür, yeni transfere Alexander Sorloth ve Nwakame'nin Arjantinli maestro'ya katılması ile  genlerinde olan şampiyon takım kimliği ile oynamaya başladı. Trabzonspor saha içi performansı ile ivmelenirken  Şampiyonluğun her daim adayları Fenerbahçe ve Beşiktaş istikrarsızlık  deryalarında dev dalgaların arasında savruluyor, kaliteli kadrosu kağıt üzerinden yeşil zemine geçmeyen  Galatasaray ise  istikrarsızlık çemberinden çıkış arıyordu. Trabzonspor birkez daha avuçlarının içine gelen şampiyonluk kupasını kendi hatalarıyla ikram etti.  1996'da  çok söylenen aksine Avni Aker'de Fenerbahçe mağlubiyetinden ziyade Vanspor mağlubiyeti ile kaçan Şampiyonluk bu sefer Ankaragücü ve Antalyaspor beraberlikleriyle elden uçtu. 


  Trabzonspor  şampiyonluk umutlarına veda etmeye son sürat devam ediyor. Alanya, Ankaragücü kayıpları sonrası evinde Jahovic, Podolski, Sinan gibi gol yollarında etikli üç oyuncusundan yoksun olarak sahasında ağırladığı   Antalyaspor karşısında üretkenlikten uzak ve oldukça etkisiz bir oyun ortaya koyan Trabzonspor 2 puan kaybederek son üç maça kala çok büyük bir futbol mucizesi olmazsa bence yarıştan koptu. Hafta sonu stres eşiği yüksek  Galatasaray deplasmanından kayıpsız çıkan takım şampiyonluk hedefindeki takım için sahasında sendelemenin affı yoktur. Sezon başında büyük ekonomik zorlukların içinde oluşturulan, hedefi önümüzdeki yılların takımını hazırlama olan koyan yönetim ile son üç maça şampiyonluk adayı olarak çıkan takım başarılı görülebilir lakin  hesapta olmamasına karşın şampiyonluk hasretini bitirme fırsatı avuçlarının içine geldi.  Bazen kalite ve kadro alternatifi olarak  rakibinden geride olmasına karşın takımı sürükleyen bireysel performanslar  sonrası oluşan sinerji ve maç ritmi  başlarken  zor görülen hedefi kolaya çevirir. Sosa, Sorloth, Nwakame ve Novak liderliğinde ortaya konan oyun kalitesi ve yakalanan ritim  Trabzonspor'u sezon sonu şampiyonluğa götürecek güçteydi. 

  Premier Lig gibi en üst kalibre oyunculara sahip takımların zirve yarışı yaptığı organizasyonda  2015-16 sezonunda Leicester Ctiy takımı Riyad Mahrez, Jaime Vardy, N'golo Kante üçlüsünün yarattığı rüzgar ve  Kasper Scmicheil'ın kaledeki sağlam duruşu ile hayali bire ütopik görülen Premier Lig şampiyonluğuna ulaşmıştı. Trabzonspor'un Türkiye Ligi şampiyonu olması mı ? yoksa  Leicester Ctiy 'nin İngiltere Lig şampiyonu olması mı ? Hesap edilemeyen ? Hayal edilemeyen ? Olması zor olan ? 

Yorumlar