2020 Gazi Koşusu & Call To Victory

 

94. Gazi Koşusunda kazanan jokey Ahmet Çelik ile start alana Ayşegül Kurtel'in Call To Victory isimli tayı oldu. Yarış kariyerinde ilk startında aldığı 4.'lük sonrası  10 yarış üst üste kazanarak Gazi Koşusuna gelen safkan geçilmezlik serisini 11 yarışa çıkartmayı başardı. Son 5 sezondur Gazi Koşusunu kazanan jokey olana ve bu alanda rekor sahibi olana jokey Ahmet Çelik  üst üste 6. kez bu koşuyu kazanarak kendine ait olan rekoru geliştirdi. Aktif jokeyler arasında Halis Karataş ile birlikte 6 birincilikle en fazla kazanan jokey olan Ahmet Çelik için  2021 Gazi Koşusu ile rekoru geliştirme  yeni hedef. 


 Call To Victory yarış kariyerinde   Karayel, Çaldıran ve Erkek Tay Deneme sonrası Gazi Koşusuyla 4. Grup 1- zaferini kazanırken 2800 metre çim pistte koşulacak olana G-1 Ankara Koşusunu da kazanması halinde 2001 yılında Tripple Crown başarısını yakalayan Grand Ekinoks sonrası Triplle Crown yapana ilk safkan olacak.  bu alanda 9 Grup -1 zaferiyle rekortmen olana Devir'i yakalamaya aday. 

 Startla birlikte Sozopol'un tempo verdiği koşuda orta grupta ve dış kulvarda koşana Call To Victory  son virajda dışa açılarak yer tuttu. Düzlük üzerinde  Kingsman'ın yanından atağa kalkarken orta kulvarda sprinte başlayan Vernazza'nın yanından transit geçerek güçlü, emin ve sağlam  sprinti ile kolaya bir birincilik kazandı.  2 yaşlı döneminde klas ve gücünü ispatlayan safkan için 3 yaşlılığa geçişi sonrası vasata ilk startının etkisi ve anne kardeşi Kuloğlu'nun parlak 2 yaşlı performansı sonrası uzayana mesafelerde sıkıntı yaşaması ile  Gazi Koşusu için  uzun mesafe yatkınlığı olana Kingman , Vernazza gibi safkanlara karşı sıkıntı yaşaması beklenen Call To Victory  2200 metre çim pistte kazandığı G-2 Sait Akson zaferi sonrası Gazi Koşusu için  tartışmasız favori olarak sahaya geldi. 

Yorumlar