Wayne Rooney

 

Croxeth sokaklarında yetişen genç bir yetenekten , İngiltere'de tüm zamanların en iyileri arasında yer edinen bir Dünya yıldızlığına Wayne Rooney futbol kariyerini sonlandırdı. O sadece golleri ve golcü kimliği ile değil genel oyun görüşü ve futbol zekasıyla da İngiltere milli takımı ve  Manchester United forması altında futbolseverlere sihirli anlar yaşatmayı başardı .

17 yaşında Everton formasıyla dikkati çeken Rooney,  yenilmez armada konumundaki Arsenal takımını yıkan golü kaleci David Seaman'ın koruduğu kaleye yuvarladığı anda kariyerinin zirveye tırmanması için fitili ateşlemişti. Kariyerinde 5 Premier Lig şampiyonluğu,1 Şampiyonlar Ligi, 1 Uefa Avrupa Ligi ve 1 Fa Kupası zaferi  bulunan yıldız Roy Keane, Paul Scholes,Ryan Giggs,Cristiano Ronaldo, Dimitar Berbatov, Carlos Tevez gibi inanılmaz oyuncularla birlikte United takımını zafere taşırken, Premier Lig'de   2000'lerin başında  baş gösteren Chelsea hegemonyasını kıran takımın en önemli parçası oluyordu.


Klasik İngiliz oyuncu talihsizliği ile milli takım forması altında uluslararası arenada başarı kazanmaması onun kariyerindeki tek eksik parça . Rooney'nin milli forma ile  parlak  Euro 2004 performansı  kadar Euro 2006 öncesi yaşadığı sakatlığa karşın mucize bir dönüş ile turnuvaya yetişmesi de  önemli bir andı. 2010 Dünya Kupası öncesi 26 Premier Lig golüne imza atarak rüya bir sezon geçirmesine rağmen Dünya Kupası performansı ile hayal kırıklığı yaşatması Rooney'nin milli forma ile oynadığı en kötü turnuva olarak akıllarda kaldı. Wayne Rooney 15 Ocak 2021 günü Derby County ile oyuncu menajer olarak anlaşarak yeni bir role soyundu. 



Yorumlar