2021 G-2 Sait Akson Koşusu & Real Runner için Gazi Koşusu Öncesi Son Prova

 


6 Haziran pazar günü Gazi Koşusu öncesi en önemli prova olmasının yanında 3 yaşlı Erkek taylarının önemli bir klasiği olan G-3 Sait Akson koşusu koşulacak. Bu önemli koşuda 11 safkan kayıtlı durumda. Real Runner,  2 yaşlı döneminde Kar Kız , Anadolu Aslanı, Gülüm Osman gibi flaş safkanların olduğu ortamda Ağustos ayında gösterişli bir Şartlı 1 galibiyetiyle kariyerine başladı. Klas Safkan aynı ayın sonunda G3 II. İnönü koşusunu kazanarak potansiyelini ortaya koymuştu. Tay Deneme, Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği, Çaldıran gibi Grup koşularda start alan safkan, sezonu  Anadolu Aslanı ve Gülüm Osman önünde  1800 metre çim pistte G-2 Sakarya Koşusu galibiyetiyle bitirmişti. 


 Real Runner, 2021 yarış sezonunda Ergin Talay koşuşuyla başlarken  fazla zorlanmadan 2 boy geriden tabelayı tamamladı. 16 Mayıs günü  oldukça  yüksek bir katılım ile 19 safkanın start almasıyla koşulan G-1 Erkek Tay Deneme koşusunda start ile birlikte rahat ve kenter bir tempoda  düzlüğe kadar geldi. Start ile birlikte net sonuncu olarak yarışı koşan ve düzlük dönülürken en dışa açılarak sprintine başlayan safkan  1600 metre mesafeli bu grup yarışta  güçlü aksiyonları ve pota önündeki diri görüntüsüyle Gülüm Osman ile birlikte ikincilik fotosuna dahil olmayı başardı. 

 

Real Runner, bugüne kadar sergilediği yarış performansı ve kalitesi, anne hattındaki Cape Cross izleri ile uzayan mesafelerde çok daha potansiyelli bir safkan. 2200 metre çim pistte koşulacak olan G-2 Sait Akson koşusunda Anadolu Aslanı ve Gülüm Osman ikilisinin olmadığı ortamda çok net favoridir. Real Runner parlak bir Sait Akson galibiyetiyle  Sakarya ve Sait Akson Galibi apoletleri takarak  Gazi Koşusu öncesi büyük favori olacak ve Gazi Koşusunu da kazanacaktır. Sait Akson ve Gazi Koşusu favorim Real Runner .



Yorumlar