La Liga Şampiyonluk Yarışı Ateşten Gömlek

  



  La Liga'nın son 4 haftasına girilirken sezon ortasında ele geçirdiği ve şampiyonluğu kolaylamak üzere yol aldığı avantajı yitiren Atletico Madrid'in daveti ile olaya müdahil olan Barcelona ve Real Madrid ikilisi tekrar umutlandı.  La Liga zirvesinde süper üçlüye bu defa Uefa Avrupa Ligi performansı ile son yılların önemli takımı olan Sevilla da dahil oldu. 1945-46 sezonunda bu yana La Liga Şampiyonluğundan uzak  Sevilla büyük hayal La Liga Şampiyonluğu  için A.Bilbao ve Real Madrid maçları belirleyici olacak. Bu hafta sonu Osasuna karşısında 3 puana son çeyrekte oldukça zorlu bir süreç sonrası  ulaşan Real Madrid ve Valencia deplasmanında büyük kabus sonrası 3 puanı kurtaran Barcelona'nın performansındaki dalgalanmalar Sevilla ile iyi bir oyun gücü oturtan Julen Lopetegui ve öğrencileri için la Liga Şampiyonluk Kupasını Ramon Sanchez Pizjuan çimlerine taşıma inancını yükseltiyor. 

  Bu hafta  Barcelona kendi sahasında lider Atletico Madrid ile , Real Madrid ise Sevilla ile karşılaşacak. La Liga zirvesi için son 3 haftaya dair röntgen çekimi ve Şampiyonluk adaylarının  iddialarını güçlendirmesi yada törpülemesi gibi sonuçlara gebe bir hafta yaşanacak. 

  Atletico Madrid Nou Camp çimlerinden 3 puanla çıkması halinde Barcelona'yı yarış dışına iterken Real - Sevilla maçının sonucuna göre ya Real Madrid'in +2 puan yada Sevilla'nın +3 puan önünde son üç maça lider çıkacak. Real Madrid - Sevilla maçı berabere biterse  ise avantaj çok daha büyük olacak. Barcelona evinde Atletico karşısında kazanması halinde son üç maç öncesi Atletico'yu geçmiş Real Madrid- Sevilla maçının sonucuna göre puan farkı ile  lider yada Real Madrid ile aynı puanda olarak son üç maça girecekler. Sevilla ise Madrid deplasmanından 3 puan ile dönmesi halinde Valencia ,  Villareal ve Alaves üçgeninde kazanıp Barcelona'nın Levante, Celta Vigo Eibar üçgeninde puan kaybını bekleyecek. 



 Son 4 maç öncesi Sevilla'nın Atletico, Real ve Barcelona üçgenine çok daha sert bir meydan okuması La Liga'nın geleceği adına iyi bir gelişme . Sevilla bu üçlünün arasından sıyrılırsa La Liga'nın düzeni yeniden şekillenebilir. Barcelona mutlu sona ulaşırsa sezon sonu bitmesi beklenen Messi - Barcelona birlikteliği son bir tango daha denilerek devam edebilir. Atletico için kaybedilecek şampiyonluk takımın ikinci ligden tekrar La Liga devi koltuğuna ulaşmasında en büyük emek ve pay sahibi olan Diego Simeone ile karşılıklı yolların ayrılarak farklı sevdalara açılmasına sebep olabilir. La Liga şampiyonluğuna aday dörtlüden kupa alınsa da alınmasa da  değişmeyecek olan Zidane ve Real Madrid olur.






Yorumlar