M.United & Villareal En Sıkıcı Fikstürü Bitecek mi ?

 

 Avrupa Futbolunda Lig Şampiyonları belli olurken 1 yıl gecikmeli olarak düzenlenecek Euro 2020 öncesi tüm gözler Manchester City & Chelsea arasındaki Uefa Şampiyonlar Ligi ve  Manchester United & Villareal arasında oynanacak olan Uefa Avrupa Ligi finallerine çevrilmiş durumda. Avrupa futbolunun en büyük iki finalinde 3 Premier lig takımı olması oldukça dikkat çekerken Manchester  şehrinde aynı sezonda Uefa'nın iki büyük kupasının gitme ve  yeni sezon öncesi  oynanacak Süper Kupa finaliyle tarihi bir sezon yaşanma ihtimali oldukça yüksek. 

 Bu iki finalden asıl dikkat çeken ise Uefa Avrupa Ligi finali için  Polonya'nın Gdansk şehrinde 26 mayıs akşamı karşılaşacak M.United & Villareal ikilisinin bugüne dek Uefa organizasyonlarında golsüz ve sıkıntılı randevulara imza atması. İki kulüp Avrupa kupalarında bugüne dek 4 kez karşılaşırken oynadıkları tüm maçlarda birbirlerine gol dahi atamadılar.

 2005-06 sezonunda iki takım  Benfica ve Lille ile birlikte D grubunda mücadele ettiler. İki maçta 0-0 sonuçlandı.  2008-09 sezonunda ise  bu sefer Kopenhag ve Celtic ile birlikte aynı grupta bulunan iki takım yine golsüz berabere kaldılar.  

Yorumlar

EP dedi ki…
Emery hoca bu finali de bırakmaz gibi geliyor ama Solskjaer ligde çok büyük rotasyon yaptı. Heyecan verici, güzel bir maç olacak.