Euro 2020 A Grubu & Türkiye - İtalya



Euro 2020 A Grubu ve Turnuvanın açılış maçı Roma'da İtalya ile Türkiye arasında oynanacak karşılaşmayla  11 Haziran akşamı başlıyor. İtalya grupta tüm maçlarını Roma'da oynayacak. Grubun diğer  üç karşılaşması ise Bakü'de oynanacak. 

 2018 Dünya Kupasına katılmayı başaramayan İtalya için bu turnuva çok daha farklı bir öneme sahip.2018 sonrası  Roberto  Mancini yönetiminde İtalya namağlup olarak kupaya katılım hakkını elde ederken  grubunda oynadığı 10 karşılaşmayı da kazandı. İtalya, son 12 karşılaşmada sadece 1 gol yedi. Roberto Mancini bugüne kadar İtalya milli takım teknik direktörleri arasında en yüksek galibiyet yüzdesine sahip isim olmayı başardı. 

 Başarısız geçen B. Dordmund ve Sevilla dönemi sonrası  2016 yılından buyana  son beş sezonluk süreçte Lazio formasıyla  123 gole imza koyan Ciro İmmobile , Serie A'da golün tam karşılığı olmayı başardı. 2020 Altın ayakkabı sahibi oyuncu Lorenzo  İnsigne ile birlikte İtalyanların gol silahı olacak. Bu iki isimin yan ısıra Chelsea formasıyla başarılı bir dönem geçiren Jorginho, P.S.G'den Marco Veratti  takımda fark yaratacak isimler. 


 Açılış karşılaşmasında İtalya oynayacak olan milli takımımız ise  uluslararası arenada başarılı kulüp performansları gösteren oyuncularımızın varlığı ile turnuva adına umut ve cesaret vermekte. Kaliteli, kariyerli isimlerden oluşan savunma hattımızın yanında Milan formasıyla maestro olarak başarılı bir sezon geçiren Hakan Çalhanoğlu, Lille formasıyla  Ligue 1 şampiyonluğu kazanırken  takımın en golcü isimi ve sürükleyici oyuncusu olarak şampiyonlukta başrol oynayan  Burak Yılmaz'ın liderliğinde takıma olan inanç ve beklentilerimizi yükseltiyor.  


Yorumlar