Martin Palermo & El Loco



 Martin Palermo, Arjantin futbolunun en iyi golcülerinden biri olarak futbol tarihine adını yazdırmış efsane solak. Futbol kariyeri boyunca beklenmeyecek çapta performanslar sergilerken onun sahaya çıktığı herhangi maçta  takımı adına iyi yada kötü olarak yapabileceklerinin sınırı yoktu.1998 yılında Apertura sezonunda 17 maçta 19 gol ile gol kralı oldu. Martin Palermo halen en fazla gol atan  Apertura Gol Kralı olma unvanına sahip. Aynı yıl Güney Amerika'da yılın futbolcusu seçilen diğer tarafta ise 1999 Copa America'da Kolombiya karşılaşmasında bir maçta üç penaltı kaçırarak farklı bir şekilde tarihe geçen kah 60 metreden kafa ile gol atan Martin Palermo...


 Üst düzey golcülük meziyetleri ve fizik kalitesi ile La Liga'da Villareal, Real Betis ve Alaves ile 4 sezon geçirdi.  Ülke dışında mahzunlaşan , gurbet sevmeyen Arjantinliler grubuna dahil olan Martin Palermo, tüm duygusal tarafına karşın La Liga'da  kendini kanıtlamış gollerine devam ediyordu. 2011-12 sezonunda Copa Del mücadelesinde Levante'ye attığı golün kutlaması sırasında  ayağını kırılması sezonu ve La Liga defterini kapatmasına sebep oluyordu. Anormalliklerin, normal durduğu adam için bu sakatlık efsanesi olduğu Boca Juniors'a dönerek kulüp tarihinin en golcü oyuncusu ve La Bombenera Kralı unvanına açılan kapı olmuştu. Futbol kariyerine 2011 yılında 38 yaşında son noktayı koymadan önce  2010 Güney Afrika Dünya Kupası için çalkantılı bir eleme periyotu geçiren Diego Maradona'nın teknik adamlığındaki Arjantin'i sağanak yağmurlu  Monumetal akşamında son dakikada  Peru karşısında attığı gol Dünya Kupasına taşıyan adam oldu. 

   Le Loco ''Çılgın'' ,imkansız söylemini alt üst eden kendi şahsına münhasır bir golcü Martin Palermo futbol var oldukça unutulmayacak bambaşka bir golcü. 


Altın Kafa Martin Palermo 
Martin Palermo & Efsaneyi Yaşatan Adam 
Maradona & Arjantin & Yağmurda Doğan Umutlar & Martin Palermo 

Yorumlar